Breaking News

Fjale te urta

Imam Aliu r.a thot – Nese i verbri nuk e sheh diellin nuk do te thot qe nuk egziston.
Imam Aliu r.a thot: – Thenia e te vertetes eshte shpetim i njeriut.
Imam Aliu r.a thot – Trupi shendoshet me agjerim.
Imam Aliu r.a thot – Doreshtrenguarit i ngushtohet zemra.
Imam Aliu r.a thot – Bindja ndaj Zotit eshte fitore.
Imam Aliu r.a thot – Varfëria është vuajtje e madhe.
Imam Aliu r.a thot – Agimi ka aguar për ate që ka sy.
Imam Aliu r.a thot – Kokëfortësia e shkatërron mendjen.
Imam Aliu r.a thot – Kur rritet aftësia, zvogëlohet frika.
Imam Aliu r.a thot – Feja gremiset me vdekjen e dijetareve.
Imam Aliu r.a thot – Roba e shpetimit nuk vjetersohet.
Imam Aliu r.a thot – Dyfishoje bamiresine tende me ndjese.
Imam Aliu r.a thot – Thenia e te vertetes eshte shpetim i njeriut.
Imam Aliu r.a thot – Trupi shendoshet me agjerim.
Imam Aliu r.a thot – Durimi sjell fitim.
Imam Aliu r.a thot – Rruajtja e gjuhes eshte shpetim i njeriut.
Imam Aliu r.a thot – Heshtja sjell qetesine e trupit.
Imam Aliu r.a thot – Zemra kthjellohet me besimin.
Imam Aliu r.a thot – Mjaftimi me pak e ben jeten e kenaqshme.
Imam Aliu r.a thot – Vizito te afermit e tu qe te shtohet nderi.
Imam Aliu r.a thot – Falja e nates eshte ndricim i dites.
Imam Aliu r.a thot – Heshtja eshte mbulesa e pa diturise.
Imam Aliu r.a thot – Bota ngushellohet ne syte e urrejtesit.
Imam Aliu r.a thot – Goditjet e te dashurit jane me te prekshme.
Imam Aliu r.a thot – Doreshtrenguarit i ngushtohet zemra.
Imam Aliu r.a thot – Shoqerohu me ata qe te shembellejne ty.
Imam Aliu r.a thot – I lumtur eshte ai qe gezon shendet te mire.
Imam Aliu r.a thot: – Bindja ndaj Zotit eshte fitore.
Imam Aliu r.a thot – T’i bindesh armikut eshte shkaterim.
Imam Aliu r.a thot – Erresire e padrejtesise nxin besimin.
Imam Aliu r.a thot – Padrejtesia e poshteron njerine.
Imam Aliu r.a thot – E drejta e te pafajshmit nuk humbet.
Imam Aliu r.a thot – Lakmia eshte nje plage qe mund ta mbyll vetem toka.
Imam Aliu r.a thot – Shperblimet e jetes tjeter jane me te pelqyera se lumturite e kesaj jete.
Imam Aliu r.a thot – Shoqerohu me te miret,te shpetosh nga te keqinjte.
Imam Aliu r.a thot – Feja nderohet me mbrojtje dhe shkatrohet me lakmi.
Imam Aliu r.a thot – Zemra ndricohet kur njeriu rron me djersen e tij.
Imam Aliu r.a thot – Zoti eshte garant per ushqimin e cdo krijese.
Imam Aliu r.a thot – Goditjet e gjuhes shkaktojne dhimbje me te medha se ato te shpates.
Imam Aliu r.a thot – Ngushtica e zemres eshte me e keqe se ajo e dores.
Imam Aliu r.a thot – Ai qe mbeshtetet ne njerezit e keqinj eshte i humbur.
Imam Aliu r.a thot – Eshte i humbur ai qe shet fene per kete jete.
Imam Aliu r.a thot – Eshte i humbur ai qe nuk i mbeshtet shpresat tek Zoti.
Imam Aliu r.a thot – Kerkimi i edukates eshte me i vlefshem se ai i floririt.
Imam Aliu r.a thot – Ai qe mbeshtetet tek Zoti kalon jete te lumtur.
Imam Aliu r.a thot – Lakmia eshte nje plage qe mund ta mbyll vetem toka.
Imam Aliu r.a thot – I zgjatet jeta atij qe i shkurtohen mundimet.
Imam Aliu r.a thot – Etja per pasuri eshte me e forte se etja per uje.
Imam Aliu r.a thot – Budallallëku më i madh është mbytja me lëvdata dhe qortime.
Imam Aliu r.a thot – Goditjet e gjuhes shkaktojne dhimbje me te medha se ato te shpates.

Imam Aliu r.a thot – Shoqerohu me te miret,te shpetosh nga te keqinjte.
Imam Aliu r.a thot – Eshte i humbur ai qe shet fene per kete jete.
Imam Aliu r.a thot – Ai qe mbeshtetet tek Zoti kalon jete te lumtur.
Imam Aliu r.a thot – Nje besimtar musliman gjith mon e ka ftyren te qeshur.
Imam Aliu r.a thot – Ai që nuk falet, është jobesimtar.
Imam Aliu r.a thot – Mos u turpëro pse jep pak, sepse refuzimi është edhe më pak se kjo.
Imam Aliu r.a thot – Kur mendja plotësohet, të folurit.pakësohet.
Imam Aliu r.a thot – Mendja më së shumti pëson kur e sulmon lakmia.
Imam Aliu r.a thot – Ai i cili jep me dorë të shkurtër do të shpërblehet më dorë të gjatë.
Imam Aliu r.a thot – Kur je duke ikur e vdekia të ndjek pas, takimi është shumë afër.
Imam Aliu r.a thot – Bëhu bujar, por jo plan-prishës. Bëhu i kursyer, por jo koprrac.
Imam Aliu r.a thot – E meta më e madhe është të qortosh për të metat të cilat i ke vetë.
Imam Aliu r.a thot – Më i vlershëm është mendimi i plakut se fuqia e të riut.

Imam Aliu r.a thot – Lavdërimi më tepër se sa meritohet është gënjeshtër. Kurse t’i hyshe në pjesë tjetrit e t’i heqësh meritat është zili ose dobësi.

Imam Aliu r.a thot – Te mbushurit e enes zvogelon zbrastine e saj, kurse ena e dituris duke u mbushur behet akoma me e gjere.

Imam Aliu r.a thot – Me Të dërguarin e Islamit, Muhammedin (a.s.), shpallja u realizua deri në fund”.

Imam Aliu r.a thot – Mosha gjashtëdhejtëvjeçare është koha kur Allahu e pranon arsyetimin e njeriut.

Imam Aliu r.a thot – Paraqitja e njerëzve që pretendojnë dashurinë e familjes së Muhammedit a.s. (Ehlul-Bejtit) të cilët refuzojnë Islamin dhe janë larg nga ai, siç thotë Aliu r.a.: Ata pretendojnë dashurinë tonë, kinse ndjekin rrugën tonë, kurse nuk zbatojnë urdhërat tona

Imam Aliu r.a thot – Kur Aliu e pyeti gruan e tij Fatimen, vajzen e Profetit, se “Cila eshte gjeja me e dashur per nje grua besimtare?”, ajo iu pergjigj “Te mos shikoje e te mos e shoh asnje burre te huaj.

Imam Aliu r.a – E Pyetën lidhur me fatin dhe ai tha: Rrugë e errët Mos ecni nëpër të. Det i thellë Pra mos u lëshoni në të. Dhe fshehtësi e Zotit Prandaj mos çani kokën me të.

Imam Aliu r.a thot – Sa shumë ka këshilla, kurse sa pak ka edukate.

Imam Aliu r.a thot – Njerëzit janë fëmijët e kësaj bote. Dhe askush nuk mund të qortohet pse e don nënën e vet.

Imam Aliu r.a thot – I varfëri vërtet është emisar i Allahut. Prandaj, kush nuk i jep të varfërit – nuk i jep Allahut. Ndërsa kush i jep të varfërit – i jep Allahut.

Imam Aliu r.a thot – Njeriu mund të flejë pas vdekjes së fëmiut, por nuk mund të fuse gjumë në sy pas humbjes së pasurisë.