Breaking News

Shifra rekord në SHBA, do të bëhet më keq!

Vazhdon të rritet numri i personave të infektuar me koronavirus në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në total, numri i të infektuarve me virus në shtetin amerikan ka shkuar në 245,646 persona.

Vetëm në 24 orët e fundit, janë konfirmuar 565 raste të reja me koronavirus. Sa i përket vdekjeve nga koronavirusi, në SHBA kanë ndërruar jetë 6,098 persona. Covid-19 ka goditur rëndë edhe ekonominë amerikane pasi u mbyllën 701,000 vende pune gjatë muajit mars. Dr. Anthony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive në SHBA, tha se pandemia e Covid-19 në SHBA do të “përkeqësohet, shumë më keq, para se të bëhet më mirë”, por që distancimi shoqëror po punon për të zbutur përhapjen e virusit. “Nuk ka dyshim në mendjen time ose në të cilitdo që di diçka rreth kësaj, që aktivitetet lehtësuese, ndarja fizike që ne po bëjmë qartë ka një ndikim pozitiv”, ka thënë Fauci. “Ju nuk e shihni akoma në mënyrë dramatike, sepse ekziston dinamika, me virusin që bën atë që dëshiron të bëjë, dhe ne po përpiqemi ta shtypim atë me zbutje”, shtoi ai. Në këtë drejtim, Fauci i bëri thirrje vendit të vazhdojë të ndjekë rekomandimet për distancimin shoqëror.