Breaking News

Arabia Saudite kërkon takim të jashtëzakonshëm të OPEC

Arabia Saudite ka kërkuar organizimin e një takimit ë jashtëzakonshëm të OPEC-ut dhe vendeve të tjera prodhuese të naftës.

Arabia Saudite ka parashtruar kërkesën për takim të jashtëzakonshëm me qëllim gjetjen e një akordi të drejtë në fushën e naftës thotë agjencia zyrtare Vas e lajmeve në këtë vend. kërkesa e Arabisë Suadite për takim të jashtëzakonshëm të OPEC-ut u parashtrua pas bisedës telefonike që Muhamed Bin Selman, princi i kurorës i Arabisë Saudite pati me Donald Trump president i Amerikës. Kompania saudite e naftës Aramco në kushtet kur kërkesa për naftë është ulur për shkak të virusit Korona, ka marrë vendim të shtojë prodhimin e saj në 18 milion e 800 mijë fuçi naftë në ditë. Mos arritja e një akordi mes Rusisë dhe Arabisë Saudite për çmimin e naftës, ka bërë të mundur që nafta të ulet në nivelin më të ulët të saj në 30 vitet e kaluara.