Breaking News

Coronavirusi, fisheku i fundit i perandorisë amerikane?

Kina zyrtarisht akuzoi Shtetet e Bashkuara për shpikjen e Coronavirusit dhe përhapjen e tij në Wuhan. “Nëse kjo akuzë është e vërtetë, është një krim lufte kundër njerëzimit. Pse besojmë në teorinë e komplotit? “,shkruan kryeredaktori i gazetës Rai al-Youm në artikullin e tij të 13 marsit 2020.

“Fakti që zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme kineze akuzon, në Twitter dhe në gjuhën angleze, ushtrinë amerikane për përhapjen e  Coronavirusit në qytetin Wuhan, i cili ishte më i prekur nga epidemia, është një akuzë shumë e rëndë, ajo akuzon në mënyrë implicite Uashingtonin dhe Presidentin Trump se kanë kryer krime kundër njerëzimit. Për shkak se katastrofa ka goditur shumicën e njerëzve në botë, tregjet e aksioneve dhe tregjet financiare dhe sepse numri i të vdekurve ka tejkaluar 5,000 njerëz deri më tani dhe ne jemi vetëm në fillim të katastrofës “, tha Abdel Bari Atwan. Pyetjet që bëri zëdhënësi i diplomacisë kineze për Shtetet e Bashkuara duken të ligjshme dhe kërkojnë shumë përqendrim, veçanërisht pyetjet në vijim: “Kur u shfaq kjo sëmundje në Shtetet e Bashkuara? Sa njerëz u prekën? Cilët janë emrat e spitaleve që trajtojnë të infektuarit? ” “E gjithë bota po pret përgjigje të këtyre pyetjeve, sepse Shtetet e Bashkuara, me më shumë se 300 milion banorë, janë më pak të prekura, dhe Presidenti Trump e sheh Kinën si armikun e tij të madh. Ai e ka deklaruar luftën tregtare kundër Kinës për të shkatërruar ekonominë e saj. Paraardhësit e Trump kishin përhapur sëmundjen e murtajës në të njëjtën mënyrë duke vrarë dhjetëra miliona amerikanë indigjenë”, thekson Rai al-Youm. “Ekonomia kineze është numri një në botë dhe ka rrëzuar Shtetet e Bashkuara nga froni ku qëndronin që nga Lufta e Dytë Botërore. Udhëheqësit kinezë aktualisht po mendojnë të shtrëngojnë Shtetet e Bashkuara me projektin “Rruga e Mëndafshit” dhe me krijimin e një sistemi financiar alternativ që brenda pesë viteve do t’i japë fund mbizotërimit të dollarit. Dhe ishin të gjitha këto gjëra që kanë mundur ta çojnë një president të pamatur si Trump në një krim të tillë lufte [përhapjen e koronavirusit] “, vazhdon artikulli. “Kina ka provuar të jetë një superfuqi me të vërtetë globale, pasi ka mposhtur me sukses virusin brenda disa javësh, duke zvogëluar humbjet në rreth 3.169 vdekje dhe duke trajtuar me sukses 80,000 raste që janë rikuperuar plotësisht. Wuhan u shpall plotësisht i pastër nga sëmundja. Ky sukses i jashtëzakonshëm në luftën kundër epidemisë në fjalë dhe menaxhimit të saj në fshehtësi të plotë dhe pa asnjë pretendim, tregojnë se Kina ka sekretet e saj dhe se akuzat e saj nuk janë të pabaza “, tha Abdel Bari Atwan i cili shton: “Ne kërkojmë një hetim të shpejtë ndërkombëtar mbi çështjen dhe kërkojmë që rezultatet e tij të bëhen publike për të gjithë botën dhe në mënyrën më transparente të mundshme. Ne i bëjmë thirrje Evropës dhe Rusisë që të mbështesin këtë qasje me të gjitha mënyrat në dispozicion të tyre. Shtetet e Bashkuara janë i vetmi vend në historinë njerëzore që ka përdorur bomba bërthamore në Japoni, dhe sërish ka gjasa që ai të jetë vendi i parë në botë që do të përdorë bombën Corona dhe armët biologjike, sepse amerikanët qëndrojnë prapa të gjitha luftërave “. “Po … Ne besojmë në teorinë e komplotit, sepse ne ishim dhe ende jemi viktimat më të rëndësishme si arabët dhe myslimanët, dhe dëshmia jonë më e rëndësishme është gënjeshtra mbi armët e shkatërrimit në masë në Irak. Nuk gënjeu dhe nuk devijoi realitetin poeti ynë i ndjerë i madh, Mahmud Darwish kur tha se “Amerika është murtaja dhe murtaja është Amerika” dhe ne nuk do të çuditemi kur do të vijë dita kur roli i Amerikës në shfaqjen e këtij virusi të ri dhe në përhapjen e tij në Kinë dhe Iran për të shkatërruar këto dy vende dhe ekonomitë e tyre do të zbulohet për të gjithë botën … “, përfundon artikulli.