Breaking News

Irani prodhon 90% të pajisjeve mbrojtëse të nevojshme

Ministri i Mbrojtjes i Iranit tha se 90 përqind e nevojave të Forcave të Armatosura prodhohen dhe sigurohen nga ekspertë dhe shkencëtarë iranianë në formën e 770 produkteve të prodhuara në vend.

Gjeneral brigade Amir Hatami të martën mori pjesë në Takimin e 8-të Vjetor të Zyrtarëve dhe Menaxherëve të Marrëdhënieve me Publikun të Forcave të Armatosura të Iranit. Hatami e përshkroi misionin e Forcave të Armatosura në ruajtjen dhe forcimin e sigurisë kombëtare të bazuar në dy komponentë thelbësorë, të fuqisë punëtore dhe pajisjeve strategjike, duke ruajtur dhe përdorur personel efikas, me përvojë dhe besnik. Ai krahasoi aftësitë mbrojtëse të Republikës Islamike të Iranit në fushën e pajisjeve dhe burimeve njerëzore para dhe pas fitores së Revolucionit Islamik të vitit 1979 dhe vuri në dukje se para Revolucionit të lavdishëm Islamik të Iranit të udhëhequr nga Imam Khomeini, gjithsej 31 produkte ushtarake prodhoheshin në vend nga linjat e prodhimit të importuara nga vende të huaja, por sot falë arritjeve të Revolucionit Islamik, 90 përqind e nevojave të forcave të armatosura në formën e 770 produkteve, realizohen brenda vendit dhe prodhohen nga specialistë dhe shkencëtarë iranianë aktivë në industrinë e mbrojtjes.