Breaking News

Ursula von der Leyen: Duhet të gjejmë mënyrë për negociata paralele me Maqedoninë dhe Shqipërinë dhe reformat e brendshme

Ne duhet të gjejmë një mënyrë për negociata paralele me Maqedoninë dhe Shqipërinë dhe reformat e brendshme në Bashkimin Evropian, thotë kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

“Bashkëpunimi me Ballkanin Perëndimor është shumë i rëndësishëm për Bashkimin, dhe për këtë arsye unë pres zhvillime pozitive në drejtim të hapjes së negociatave me Maqedoninë dhe Shqipërinë” tha Ursula John Der Leyen e cila po qëndron për një vizitë zyrtare në Kroaci.

Edhe pritësi i tij, Kryeministri Kroat Andrej Plenkoviç, tha që hapja e negociatave me Maqedoninë e Veriut do të jetë në prioritetet e larta të presidencës së Kroacisë me BE-në.