Breaking News

Dhoma Përfaqësuesve voton pro kufizimit të kompetencave të Trump

Dhoma e Përfaqësuesve ka votuar pro kufizimit të kompetencave të presidentit amerikan lidhur me veprimet ushtarake kundër Iranit.

Dhoma e Përfaqësuesve të SHBA është vendosur të votojë për një rezolutë që synon të kufizojë aftësinë e Presidentit Donald Trump për t’i shpallur luftë kundër Iranit. Masa kryesisht kërkon të mandatojë miratimin e kongresit për çdo konflikt me Iranin, përveç se rasteve të një sulmi të drejtpërdrejtë kundër SH.B.A. Deri më tani nuk ka pasur deklarata zyrtare nga ShBA dhe Iran për të vijuar më veprimet ushtarake. Disa ditë më parë Irani goditi me raketa dy baza amerikane në Irak. Kjo shërbeu si një përgjigje ndaj vrasjes së gjeneralit Kasem Sulejmani nga ShBA.