Breaking News

Shumica e amerikanëve e aprovojnë shkarkimin e Trump

Shumica e amerikanëve e përkrahin fajësimin e Presidentit amerikan Donald Trump nga Dhoma e Përfaqësuesve në fillim të javës së kaluar, sipas një sondazhi të ri.

Një shumicë e ngushtë e votuesve amerikanë, 52 përqind, mbështesin votën e Dhomës së Përfaqësuesve për të fajësuar Trump, ndërsa 43 përqind nuk e pranojnë këtë veprim, tregon sondazhi i Politico / Morning Consult. Rreth 51 përqind e amerikanëve do të mbështesin një vendim të Senatit për shkarkimin e tij. Pesë përqind e votuesve u shprehën se nuk kanë asnjë mendim për fajësimin e Trump. Presidenti Trump i ka mohuar akuzat dhe e ka quajtur hetimin e fajësimit të nisur nga Nancy Pelosi në muajin shtator një “gjueti shtrigash”.