Breaking News

Ruhani: SHBA do të duhet të ndalojnë politikën e “presionit maksimal” mbi Iranin

Presidenti i Iranit Hasan Ruhani theksoi se Shtetet e Bashkuara do të duhet të ndalojnë politikën e tyre të “presionit maksimal” mbi Iranin, duke theksuar se kushtet aktuale që rrjedhin nga kjo politikë janë vetëm të përkohshme.

“Në kushtet e tanishme kur Shtetet e Bashkuara po vendosin sanksione të njëanshme kundër shteteve të ndryshme, ne duhet të përpiqemi të mbajmë marrëdhënie dhe bashkëpunim të ndërsjellë,” tha Ruhani në një takim të hënën në Teheran me Ministrin e Punëve të Jashtme të Indisë, Subrahmanyam Jaishankar. “Nuk ka dyshim se këto kushte janë të përkohshme dhe herët a vonë, para ose pas zgjedhjeve të ardhshme presidenciale, Amerika do të duhet të heqë dorë nga politika e saj e presionit maksimal ndaj Iranit,” tha Presidenti i Iranit. Ruhani tha se Irani kërkon të ulë tensionet dhe të vendosë siguri të qëndrueshme në rajon, veçanërisht në Gjirin Persik dhe në Detin e Omanit, duke shtuar se bashkëpunimi shumëpalësh i Iranit dhe Indisë me vendet e tjera ka një rëndësi të lartë në këtë drejtim. Ministri i Jashtëm indian, nga ana e tij, tha se situata e vështirë aktuale me të cilën përballet Irani me siguri do të përfundojë dhe se Irani do të mbetet i fortë dhe i qëndrueshëm pavarësisht nga të gjitha problemet e tij. Ai shtoi se seanca e 19-të e komisionit të përbashkët ekonomik Iran-Indi e mbajtur të dielën në Teheran ishte konstruktive dhe mund të luante një rol efektiv në zgjidhjen e problemeve në rrugën e zgjerimit të bashkëpunimit dypalësh.