Breaking News

Johnson: Zgjedhjet e ardhshme janë shansi i fundit për të shpëtuar Britaninë

Kryeministri britanik Boris Johnson pretendon se zgjedhjet e ardhshme parlamentare janë shansi i fundit, jo vetëm për të shpëtuar zgjedhjet, por për të shpëtuar Britaninë nga kaosi.

Tre ditë para zgjedhjeve parlamentare në Mbretërinë e Bashkuar, Boris Johnson të hënën në mëngjes në një bisedë me The Daily Express u kërkoi votuesve britanikë që të parandalonin dhënien e votave për Partinë e Punës të udhëhequr nga Jeremy Corbyn dhe atë çka ai e quajti përpjekje që të shmanget anarkia në procesin Brexit. Johnson pretendoi se largimi i Britanisë nga Bashkimi Evropian do të shkaktonte një epokë të artë të investimeve dhe prosperitetit ekonomik në vend. Udhëheqësi i Partisë Konservatore Britanike shtoi se hendeku në shoqërinë britanike do të korrigjohet gjithashtu nga fitorja e Partisë Konservatore dhe zbatimi i rezultatit të zgjedhjeve. Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Mbretërinë e Bashkuar janë caktuar për 12 dhjetor, dhe zbatimi i afatit zgjedhor duhet të bëhet deri më 31 janar të vitit 2020, dhe çdo parti që mund të fitojë një shumicë absolute prej 650 vendesh në Dhomën e Komunave mund të formojë qeverinë e ardhshme. Populli britanik (Angli, Skoci, Uellsi dhe Irlanda Veriore) me një referendum më 23 qershor 2016, votuan të largohen nga Bashkimi Evropian. Sidoqoftë, rezultatet e një sondazhi të ri tregojnë se më shumë se gjysma e britanikëve preferojnë që vendi i tyre të mbetet në Bashkimin Evropian.