Breaking News

OKB paralajmëron për ngrohjen globale

Ngrohja globale është në një rekord të lartë për shkak të përqendrimeve të larta të gazit serë, tha të hënën instituti botëror meteorologjik i OKB.

Sipas gazetës Guardian, vëllimi i gazrave të efektit serë është rritur vitet e fundit më shumë se një dekadë më parë dhe statistikat tregojnë se masat emergjente për të shpëtuar klimën nuk kanë pasur efekt deri më tani. “Përkundër të gjitha angazhimeve në bazë të Marrëveshjes së Parisit për të ndryshuar situatën, nuk ka asnjë shenjë të ngadalësimit, të lëshimit të gazrave serë dhe ngrohjes globale” tha Petri Talas, drejtori i përgjithshëm i OKB për meteorologjinë. Ndryshimi i klimës është një nga shqetësimet më të rëndësishme sot në botë, por tërheqja e Presidentit amerikan Donald Trump nga marrëveshja e klimës në Paris ka treguar në të vërtetë se ai nuk beson në përballjen me ndryshimin e klimës. Trump gjithashtu hoqi emetimet e gazit serë për të rritur prodhimin e karburanteve fosile, duke përfshirë naftën, duke shkelur kështu ligjet dhe rregulloret e ish-presidentit amerikan Barack Obama. Ngrohja globale ose ngrohja e tokës mund të çojë në një rritje të temperaturës mesatare të Tokës dhe sipërfaqes së ujit të oqeaneve, duke rezultuar në thatësira të mëdha, nxehtësi djegëse dhe stuhi të tmerrshme.