Breaking News

Organizata e Bashkëpunimit Islamik hedh poshtë premtimin e aneksimit të Netanyahut

Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) shprehu “kundërshtimin e plotë” të premtimit parazgjedhor të kryeministrit izraelit për aneksimin e një pjese të Bregut Perëndimor, thanë mediat  e Arabise Saudite.

Duke luftuar për të fituar rizgjedhjen në sondazhet të martën, Benjamin Netanyahu bëri një premtim thellësisht të diskutueshëm javën e kaluar për të aneksuar Luginën strategjike te Jordanit, e cila përbën rreth një të tretën e Bregut Perëndimor të pushtuar.

Ai përsëriti gjithashtu qëllimin e tij për të aneksuar vendbanimet e Izraelit në Bregun Perëndimor më të gjerë, por në koordinim me kryetarin amerikan, Donald Trump.

Pas një takimi urgjent të ministrave të jashtëm në qytetin e Detit të Kuq në Xheddah,  Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC ) shprehu “kundërshtimin e saj të plotë dhe dënimin e fortë të deklaratës së kryeministrit  te Izraelit”.

“Kjo deklaratë e rrezikshme  qëllimisht minon përpjekjet ndërkombëtare për të arritur një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme dhe e shtyn tërë rajonin drejt dhunës dhe paqëndrueshmërisë së mëtejshme,” shtoi Organi Pan-Islamik prej 57 anëtarësh në një deklaratë të mbajtur nga media e shtetit Saudit .