Breaking News

NATO nuk do të bëjë presion që Serbia t’i bashkohet

NATO kurrë nuk do ta bëjë presion mbi Serbinë për t’u bashkuar me të, tha ndihmës sekretari i Përgjithshëm i NATO-s për Diplomacinë Publike Tacham Ildem në konferencën “Ne ecim nëpër mure”, organizuar nga Qendra për Studime Euro-Atlantike në Beograd.

Ildem theksoi se Aleanca mbështet negociatat midis Beogradit dhe Prishtinës dhe përfaqëson një prani rajonale përmes misionit të KFOR-it në Kosovë.“Ne duam një Ballkan Perëndimor të qëndrueshëm, të sigurt dhe të prosperuar,” tha Ildem. Sipas tij, NATO mbështet ambiciet e saj për integrim më të ngushtë me BE. “Ne e kuptojmë vendimin për t’u bërë partner në NATO, por jo të kërkojmë anëtarësim,” tha Ildem.