Breaking News

Agjenti al-Bagdadi vritet në Idlib

Ndërsa Shtetet e Bashkuara aktualisht janë duke evakuuar mijëra terroristë të ISIS nga Siria verilindore në Kurdistanin e Irakut, dhe madje qindra prej tyre tashmë janë sjellë me helikopterë specialë në bazat amerikane në al-Anbar në Irak, Donald Trump, të cilit i mungon popullariteti parazgjedhor dhe është kritikuar dhunshëm në kampin e tij për vendimin e tij për tu larguar nga veri-lindja e Sirisë, bëri një njoftim të bujshëm: vrasjen e al -Bagdadit kreut të ISIS.

Pak a shumë si Obama në kohën e tij që vrau, ne ende nuk e dimë se si, kreun al-Kaidas, bin Laden, në Abbottabad, revista Newsweek, u referohet burimeve të larta për të njoftuar eliminimin fizik të agjentit të SHBA dhe Izraelit Abu Bekr al-Bagdadi në Idlib. Sipas informacionit paraprak, ishin forcat speciale amerikane, të mandatuara për këtë qëllim, ata që kishin kryer këtë “operacion të jashtëzakonshëm”. Askush, megjithatë, nuk pyet veten se si është e mundur që kryeterroristi i cili thuhej se ishte varrosur diku në Deir ez-Zor, u ndodh në Idlib, një kryeqendër e terroristëve pro-Ankarasë dhe një rajon që pritet të çlirohet shpejt nga Ushtria Siriane dhe aleatët e saj. Në tregimin Hollywoodian të Newsweek, Abottabadi i epokës së Obamës zëvendësohet nga qyteti i Barishah, ku disa helikopterë amerikanë [6 deri në 8 helikopterë amerikanë] u ulën duke qëlluar raketa në një vend që konsideroj strehë e sigurt për al-Bagdadin. Duke luajtur heroin, kreu takfirist kishte refuzuar të dorëzohej, duke zgjedhur vdekjen duke aktivizuar jelekun e tij shpërthyes. Ky fund i supozuar i al-Bagdadit, padyshim ashtu si në rastin e Bin Ladenit, do të shmangë për amerikanët problemin e zbulimit të trupit të tij për publikun. Ky operacion u zhvillua ndërsa Donald Trump, i cili po përballet me krizën më të rëndë të mandatit të tij, kishte shumë nevojë për një fitore në politikën e jashtme. I akuzuar për përdorimin e pozitës së tij për të kërkuar ndihmë nga një vend i huaj për qëllime elektorale, ai është nën hetim për shkarkim. Kjo është arsyeja pse operacioni kundër al-Bagdadit në Idlib mund të shërbejë si një mjet propagande për Donald Trump. Një numër i ekspertëve amerikanë i janë drejtuar gjithashtu çështjes se provinca e Idlib nuk është e lidhur gjeografikisht me vendet e pushtuara më parë nga ISIS. Gazeta amerikane New York Times shkroi se “ekspertët kanë shprehur skepticizëm për praninë e Al-Bagdadit në Idlib. Vlen të kujtojmë që al-Bagdadi ishte burgosur për vite me radhë në burgun Abu Ghraib gjatë okupimit amerikan të Irakut, ku ai mori trajnime nga CIA dhe Mosad dhe, pasi u lirua nga Uashingtoni, ai formoi grupin terrorist ISIS. Në një kohë kur Iraku po përjeton ndërhyrje të përtërira të SHBA-së që gradualisht janë duke marrë formën e një grusht shteti, ky informacion nuk mund të jetë i paefektshëm: kështu që një Amerikë, e cila vetë është në origjinën e ISIS, vjen me  pretendimin e ekzekutimin të “kokës” së ISIS, jo pa menduar për protestuesit irakianë.