Breaking News

Irani kritikon Gjermaninë për mbështetjen e krimeve izraelite

Irani ka kritikuar Gjermaninë për mbështetjen e regjimit të Izraelit në krimet e tij në Palestinë, Liban dhe Siri, duke i bërë thirrje Berlinit të ndalojë së bëri një sy qorr ndaj realiteteve të rajonit të Lindjes së Mesme.

Në një deklaratë në internet të mërkurën, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit, Abas Musavi dënoi një deklaratë të së martës nga Zyra e Jashtme Federale Gjermane që nënvizoi mbështetjen e qeverisë gjermane për regjimin e Tel Avivit dhe bëri thirrje për “hapa praktikë të Iranit për të reduktuar tensionet” në rajon. Deklarata gjermane u lëshua në reagim ndaj deklaratave të bëra nga komandanti i përgjithshëm i Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit, i cili tha të hënën se regjimi izraelit është në rrugën e tij drejt kolapsit. Musavi tha se mënyra e vetme për të rikthyer qetësinë në Lindjen e Mesme dhe për t’i dhënë fund të gjitha përshkallëzimeve në rajon ishte kundërshtimi i agresioneve të  Izraelit. “Republika Islamike e Iranit e sheh kundërshtimin e veprimeve destruktive, ndërhyrëse dhe çnjerëzore të Izraelit nga të gjitha palët si mënyra e vetme për uljen e tensioneve në rajon,” tha ai. Ai gjithashtu i bëri thirrje Gjermanisë të marrë parasysh realitetet e rajonit në mënyrë që të mund të adresonte pritjet e larta për rolin e saj efektiv dhe konstruktiv në krijimin e paqes dhe stabilitetit të qëndrueshëm në rajon.