Breaking News

Eduard Kukan: Keni bërë gjithçka që kërkoi BE, duhet të merrni datë në tetor

Ish-eurodeputeti Eduard Kukan tha se ju keni bërë gjithçka që kërkoi Bashkimi Evropian nga ju dhe mund të merrni vendim pozitiv për datë në tetor.

Kukan për AIM-në tha se personalisht mendoj se Maqedonia do të marrë datë për fillimin e bisedimeve. Keni pritur këtë moment shumë gjatë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Mendoj se kjo është çështja më e rëndësishme për të cilën përgjigje presin jo vetëm qytetarët e Maqedonisë, por edhe shumë politikanë tjerë në Evropë. Më nuk jam anëtarë i Parlamentit Evropian dhe për këtë mundem më hapur të flasë. Keni pritur këtë moment shumë gjatë, absolutisht është e pabesueshme që të jeni vendi kandidat për 12-13 vjet dhe tani të merrni datën. Por, mos të kthehemi prapa në histori. Ju gjithashtu, keni pasur disa probleme. Ta përfundojë, mendoj se ju keni bërë gjithçka që ka kërkuar BE nga ju, me qëllim që të merrni datë për bisedimet. Kjo është thënë nga shumë politikanë që vizituan vendin tuaj, përfshirë Donald Tusk, si dhe shumë krerë të tjerë të rëndësishëm të qeverisë që thanë se Maqedonia meriton datë”, thotë Kukan kur u pyet se si i vlerëson perspektivat e samitit të tetorit të Këshillit Evropian për marrjen e datës për fillimin e bisedimeve.

Ai është optimist por përsëri, siç thekson, shikuar nga përvoja e tij do të besoj vetëm kur të ndodhë kjo.

Kukan nuk pajtohet me qëndrimin e presidentit të Francës, Emanuel Macron se së pari duhet të reformohet BE nga brenda, ndërsa pastaj të vazhdojë të zgjerohet.