Breaking News

Suksesi i ekstremit të djathtë në zgjedhjet lokale në Gjermani

Partitë e ekstremit të djathtë kanë arritur sukses të konsiderueshëm në zgjedhjet lokale në Gjermani.

Sipas rezultatit paraprak për zgjedhjet lokale në Gjermani, partia e ekstremit të djathtë IFD në zgjedhjet lokale të landit Zaksen ka rritur të marrë 27.8 % të votave dhe pas partisë CDU e kryesuar nga Angela Merkel që ka marrë 35.5% të votave është renditur i dyti. Në këto zgjedhje demokristianët arritën të fitojnë 6.9% të votave dhe kanë humbur mundësinë e një partie alternative në Gjermani. Zgjedhjet lokale në Gjermani janë zhvilluar vetëm një javë përpara përvjetorit të rrëzimit të murit të Berlinit që bashkoi Gjermaninë Lindore me atë Perëndimore.