Breaking News

Gjermania hedh poshtë propozimin e SHBA për koalicionin detar të Gjirit Persik

Gjermania thotë se ka refuzuar një propozim të Shteteve të Bashkuara për krijimin e një koalicioni ushtarak në Gjirin Persik për të kundërshtuar atë që e quan “kërcënim nga Irani” ndërsa tensionet rriten midis Uashingtonit dhe Teheranit.

“SHBA kohët e fundit paraqiti konceptin e saj për një mision vëzhgimi detar në Gjirin Persik për një numër të aleatëve të saj, përfshirë Gjermaninë, dhe u kërkoi atyre që të marrin pjesë në këtë mision. “Qeveria gjermane e vuri në dukje propozimin, por nuk dha premtime. Ministri i Jashtëm [Heiko] Maas ka theksuar vazhdimisht se, për mendimin tonë, përparësi duhet t’i jepet uljes së tensioneve dhe përpjekjeve diplomatike. Ne jemi në konsultë të ngushtë me Francën dhe Mbretërinë e Bashkuar. Pjesëmarrja në strategjinë amerikane të “presionit maksimal” është përjashtuar për ne, “tha Ministria e Jashtme gjermane në një deklaratë të publikuar nga agjencia e lajmeve Sputnik të Rusisë.