Breaking News

Programi raketor i Iranit nuk do të negociohet kurrë

Irani ka hedhur poshtë me forcë një raport që programi raketor i Republikës Islamike mund të jetë një temë për negociata me Shtetet e Bashkuara, duke theksuar se raketat e tij janë absolutisht të panegociueshme me askënd.

“Ne kategorikisht e hedhim poshtë komentet e Associated Press mbi intervistën e z. Zarif me NBC News, që pretendon se ministri i Jashtëm iranian ka thënë se ” nëse SHBA dëshiron të flasë për raketat, ajo duhet të ndalë shitjen e armëve, duke përfshirë raketat, në shtetet rajonale “, duke nënkuptuar se Irani është i gatshëm të negociojë programin e tij mbrojtës raketor. Raketat e Iranit janë absolutisht të panegociueshme me asnjërin apo me çdo vend tjetër”, tha të martën Alireza Mirjusefi, zëdhënës i misionit iranian në Kombet e Bashkuara, në faqen e tij zyrtare të Twitter. Ai shtoi: “Sigurisht që gazetarët e AP-së janë mjaft të njohur me anglishten. Duke nxjerrë një përfundim të rremë në ndjekje të titujve, kur ajo që u tha në kontekst ishte e qartë, vetëm çon në dëmtimin e raportit të shtypit me publikun “. Ndërkohë, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme iraniane i cilësoi deklaratat e Zarif gjatë intervistës si “të sakta, të menduara mirë dhe të matura”. Sejed Abas Musavi tha se diplomati i lartë iranian e hodhi topin në fushën e Shteteve të Bashkuara dhe denoncoi marrëveshjet e armatimit të Uashingtonit me vendet e rajonit.