Breaking News

Tërheqja e Londrës nga qëndrimi i saj i fundit kundër Iranit

Sekretari i Jashtëm britanik u tërhoq zyrtarisht nga qëndrimi i tij anti-iranian.

Sipas agjencisë Reuters, Jeremy Hunt foli në parlamentin britanik të martën me një tërheqje të qartë nga qëndrimi i tij i fundit kundër Iranit, duke thënë se Londra nuk pret që Uashingtoni të kërkojë nga ajo që të bashkohet me konfrontimin ushtarak me Iranin. Sekretari i Jashtëm britanik shtoi: Sigurisht, ne gjithashtu nuk ka gjasa të pranojmë të bashkohemi me këtë konflikt. Jeremy Hunt, i cili është një nga dy kandidatët finalistë për postin e kryeministrit britanik, tha: Shtetet e Bashkuara janë aleati më i afërt i Londrës, por nuk mund të imagjinojmë se do të na kërkojnë dhe se ne do të pajtohemi për të hyrë në një luftë. Kohët e fundit, Sekretari i Jashtëm britanik deklaroi se vendi i tij ishte në kontakt me Shtetet e Bashkuara në konfrontimin me Iranin dhe tha: “Ne qëndrojmë me Uashingtonin si aleati kryesor”.