Breaking News

“Status quo”-ja në Ballkan e paqëndrueshme

Ambasadori i SHBA-së në Serbi, Kyle Scott, deklaroi sot se “status quo” në Ballkan nuk është e qëndrueshme dhe se “të gjithë po humbasin për shkak të ndalimit në negociata”.

“Ata që besojnë se do të vijnë kushte më të mira në të cilat do të negociohet një marrëveshje më e favorshme, duhet ta dinë se nuk ka asnjë moment më të mirë se ky”, shkroi ambasadori amerikan në profilin e tij në Twitter. Udhëheqësit politikë, shtoi ai, duhet të lënë mënjanë retorikën nacionaliste dhe revizionizmin historik, pasi rihapin plagën e të mbijetuarve dhe parandalojnë përparimin drejt arritjes së një qeverie transparente, demokratike dhe të përgjegjshme.