Breaking News

Rusia mbështet marrëveshjen bërthamore, kundërshton atë që po bëhet kundër Iranit

Presidenti rus Vladimir Putin ka theksuar edhe njëherë rëndësinë e ruajtjes së marrëveshjes bërthamore shumëpalëshe të nënshkruar midis Iranit dhe fuqive të mëdha botërore në vitin 2015, duke thënë se Moska nuk miraton atë “çfarë po bëhet kundër Iranit”.

“Ne nuk e mbështesim aspak atë që po bëhet kundër Iranit. Ne po e diskutojmë këtë me partnerët tanë, duke u përpjekur t’i bindim ata se është e nevojshme të përdoren masa që nuk shkatërrojnë pozitivitetin, punën e vështirë të viteve të kaluara”, tha Putin gjatë një takimi me krerët e agjencive ndërkombëtare të lajmeve në Forumin Ndërkombëtar Ekonomik në Shën Petersburg (SPIEF) të enjten. Ai shtoi se Irani i ka plotësuar plotësisht zotimet e veta sipas marrëveshjes bërthamore, të njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA) dhe parimet e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (ANEA). “Nga pikëpamja e kontrollit mbi programet e tij bërthamor, Irani është sot vendi më i verifikueshëm në botë. Këto nuk janë fjalë të urta, kjo është ajo për të cilën po flitet në menaxhmentin e ANEA-s”, theksoi presidenti rus. Ai vuri në dukje disa inspektime të bëra nga agjencia bërthamore e OKB-së në vendet bërthamore të Iranit dhe tha se ANEA nuk ka gjetur “asnjë shkelje të vetme në lidhje me marrëveshjet e arritura në kuadrin e Planit të Përbashkët të Veprimit”.

Advertisements