Breaking News

Japonia përpiqet të ulë tensionet mes Iranit dhe Amerikës

Tokio po përpiqet të ulë tensionet mes Iranit dhe Amerikës.

Kështu ka deklaruar Taro Kono ministër i jashtëm i Japonisë i cili në një fjalim të mbajtur në komisionin për marrëdhëniet me jashtë në parlamentin e Japonisë ka thënë se vendi i tij si një vend mik i Iranit dhe Amerikës, po përpiqet të ulë tensionet mes Uashingtonit dhe Teheranit. Ministri i jashtëm i Japonisë shoti se Tokio në formë të sinqertë po përdor të gjitha mundësitë e saj dhe nuk neglizhon asnjë përpjekje për të ulur tensionet në rajon. Ai përmendi vizitën e ardhshme të Shinzo Abe në Teheran që ka për qëllim zgjerimin e marrëdhënieve dypalëshe të Japonisë me Republikën Islamike të Iranit.