Breaking News

Adam Schiff thekson mbi nevojën për tu ndalur qasja anti-iraniane e Trump

Presidenti i SHBA, Donald Trump ka nisur një seri veprimesh për të rritur tensionet me Iranin, tha Adam Schiff, kryetar i Komitetit të inteligjencës në Dhomën së Përfaqësuesve në një intervistë me kanalin televiziv amerikan CBS.

 Adam Schiff tha se Tump duhet të ndalojë këtë lojë të rrezikshme dhe të frenojë këshilltarët që duket se po përpiqen për të filluar një luftë.  Presidenti i Shteteve të Bashkuara me retorikën e tij kundër Iranit, shkroi në Twitter se, nëse Irani do luftë, do të përfundonte zyrtarisht, kurrë mos i kërcënoni më Shtetet e Bashkuara. Përveç retorikës së Trump, në dy javët e fundit, autoritetet e administratës së Trump, Këshilltari i Sigurisë Kombëtare John Bolton dhe Sekretari i DASHt Mike Pompeo, kanë pohuar se Irani dhe paraardhësit e tij synojnë të sulmojnë forcat amerikane dhe interesat e partnerëve të tyre në rajon dhe paralajmëruan se kjo do të ballafaqohet me një përgjigje ushtarake nga Uashingtoni.

Advertisements