Breaking News

Pendarovski: Gjendemi para zgjedhjeve historike

Kandidati i pushtetit për president të vendit, Stevo Pendarovski nëpërmes një video iu drejtua qytetarëve ku theksoi rëndësinë e këtyre zgjedhjeve.

“Ne qëndrojmë para zgjedhjeve historike për vendin tonë, zgjedhjet që vendosim midis dy koncepteve ndryshe të ndryshme për shtetin dhe të ardhmen e saj. Koncepti im është të vazhdojmë përpara dhe të rindërtojmë ekonomikisht vendin, për t’u bashkuar rreth qëllimeve evropiane. Për të ndërtuar miqësi me fqinjët tanë dhe për të punuar me dashuri për shtetin”, tha Pendarovski. Ai tha se ana tjetër synon të kthehet prapa, të përmbysë gjithçka që është bërë tani dhe i ndarë dhe skandalizuar, pa një ide për të ardhmen, për ta shtyrë vendin përsëri në izolim, bllokadë dhe një pasiguri të re. Nga ana tjetër nuk ka përgjigje se si do të shkojë vendi përpara. “Si president i gjithë qytetarëve unë asnjëherë nuk do t’u ndajë sipas fesë, kombësisë dhe gjuhës të cilët flisni. Nuk do të lejojë shfuqizimin e të drejtave të cilat i gëzojnë qytetarët tanë nga bashkësitë etnike dhe të cilat janë të garantuar me Kushtetutë”, tha Pendarovski. Rrethi i dytë i zgjedhjeve presidenciale mbahet më 5 maj ku garojnë Gordana Siljanovska dhe Stevo Pendarovski.

Advertisements