Breaking News

Japonia mbështetet në naftën iraniane

Japonia thotë se mbështetet në importet e papërpunuara të naftës nga Irani dhe kërkon të mbajë bisedime me Shtetet e Bashkuara në lidhje me çështjen furnizimit me naftë nga Irani, mes përpjekjeve të vazhdueshme nga Uashingtoni për të kufizuar shitjet e naftës të Iranit dhe për të dënuar vendet e treta që blejnë naftën iraniane.

“Marrëdhënia e Japonisë me Iranin, si një nga vendet kryesore prodhuese të naftës në botë, është e rëndësishme pasi vendi (Japonia) mbështetet në pothuajse të gjitha nevojat e importit të naftës”, tha ministri japonez i ekonomisë, tregtisë dhe industrisë Hiroshige Seko në një konferencë shtypi të premten në Tokio. “Ne kemi në plan të zhvillojmë diskutime të ngushta me palën amerikane në mënyrë që të shmangim efektet e dëmshme nga masat e SHBA për furnizimin e qëndrueshëm të energjisë japoneze dhe aktivitetin e saj të korporatës”, shtoi Seko. Administrata e Presidentit të SHBA Donald Trump ka marrë një qasje agresive ndaj Republikës Islamike. Trump ka tërhequr në mënyrë të njëanshme Amerikën nga një marrëveshje shumëpalëshe bërthamore me Iranin, e cila kryesisht garanton shitjet e vazhdueshme të naftës iraniane.

Advertisements