Breaking News

Kryeministrja e Zelande së Re, Jacinda Arden: Mbajtja e shamisë i jep një ndjenjë sigurie muslimanëve

Kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern, e cila krijoi një ndjesi rreth mbështetjes botërore dhe solidaritet me myslimanët pas sulmeve të fundit terroriste në dy xhami në Christchurcu, tha se ajo nuk e priste që të vënë shalle të shkaktojë një ndjenjë të tillë të sigurisë në mesin e muslimanëve, raporton Anatolia.

Ardern ishte një mysafire në programin “Projekti” i cili transmetohet Rrjeti 10 TV Australian, por në këtë rast ajo u pyet rreth shaminë gjatë vizitës së komunitetit mysliman në Christchurch.

“Nuk mendoja shumë për këtë, thjesht mendova se ishte e drejtë”, shpjegoi Ardern.

Ajo shtoi se ajo ishte në dijeni se shamia shton sigurinë në bashkësinë muslimane, e cila në ato momente ishte e tronditur nga sulmi terrorist.

‘Muslimanët kanë nevojë për solidaritet’

“Unë nuk pres që veshjet e mia t’i japin njerëzve një ndjenjë të tillë sigurie”, tha Ardern.

Ajo gjithashtu theksoi nevojën për solidaritet në muslimanët e Zelandës së Re.

“Angazhimi im është që të mundësojë njerëzit të ndjehen të sigurt. Ajo  ndikon thellë kur njerëzit nuk ndihen të sigurt. Prandaj, është përgjegjësia ime për të rivendosur ndjenjën e sigurisë”, shpjegoi kryeministrja e Zelandës së Re.

Të paktën pesëdhjetë muslimanë u vranë në dy sulme terroriste gjatë namazit të xhumasë në dy xhami, në xhaminë Nur  dhe Linwood në Christchurch.