Breaking News

Gazetarët e huaj vizitojnë zonat e goditura nga përmbytjet në Iran

Një numër i zyrtarëve të mediave të huaja dhe gazetarëve u nisën për zonat e përmbytjeve që goditën Iranit për të mbuluar incidentin e trishtuar që mori jetën e të paktën 19 iranianëve, njoftoi një zyrtar i lartë në Organizatën Kombëtare të Menaxhitit të Katastrafave, (NDMO).

Gazetarët e huaj do të vizitojë Gulistanin, një krahinë në veri të Iranit me koordinim nga NDMO  e Iranit, tha drejtori i përgjithshëm i marrëdhënieve publike të Organizatës Ali Bahtīārī.

Shirat e paparë kanë shkaktuar përmbytje në pjesë të ndryshme të Iranit që nga 19 marsi 2019.  Përmbytjet kanë marrë jetën e të paktën 19 njerëzëve  dhe janë plagosur më shumë se 105 të tjerë.

Nëse korrespondentët e tjerë të huaj janë të gatshëm për të vizituar zonat e përmbytura, ata duhet të koordinojnë çështjen përmes zyrave të tyre në media, tha Ali Bahtiari.

Përfaqësues nga gjashtë zyrat e mediave të Gjermanisë, Spanjës dhe Francës mund të vizitoni zonat së bashku me ekspertë iranian të Shoqatës së Gjysmëhanës së Kuqe, pasi kërkesat e tyre janë konfirmuar nga Departamenti i Jashtëm nga Media e Ministrisë së Kulturës të Iranit dhe Udhëzimit Islam, tha zyrtari.

Në lidhje me këtë, Kryetari i Iranit, Hassan Ruhani vizitoi zonat e përmbytura për të mbikqyrur operacionet e ndihmës atje.