Breaking News

Konferenca më efektive sioniste: Filloi AIPAC 2019

Komiteti Amerikan i për Marrëdhëniet e Izraelit me Publikun, i cili në SHBA u njoh shkurtimisht si AIPAC, filloi dje konferencën e vitit 2019. Konferenca do të diskutojë çështjet e njohjes së Jerusalemit si kryeqytetin e Izraelit, dhënien e lartësive të Golanit në Izrael dhe sigurinë e Izraelit.

Komiteti Amerikan i për Marrëdhëniet e Izraelit me Publikun, i cili në SHBA u njoh shkurtimisht si AIPAC, filloi dje konferencën e vitit 2019. Konferenca do të diskutojë çështjet e njohjes së Jerusalemit si kryeqytetin e Izraelit, dhënien e lartësive të Golanit në Izrael dhe sigurinë e Izraelit. Ashtu si viteve të kaluara, pritet që konferencën t’a ndjekin mijëra njerëz. U njoftua se në konferencën e këtij viti nuk do të marrin pjesë disa demokrat, si senatori Bernie Sanders. Përveç kësaj, Komiteti Amerikano-Arab kundër Diskriminimit bëri thirrje për bojkot të Konferencës. Konferenca do të përfundojë të martën (26 mars).

AIPAC njihet si organizata sioniste më me ndikim në Shtetet e Bashkuara. Sipas raportit të faqes së quajtur Open Secrets, AIPAC, që dhuron miliona dollarë në Kongres çdo vit, bën më shumë donacione për republikanët sesa për demokratët.

Në ditën e parë të konferencës mbajtën fjalim kryetari i AIPAC-së Howard Kohr, ambasadori i Izraelit në Uashington, Ron Dermer,  Steny Hoyer, anëtar i Partisë Demokratike të Përfaqësuesve, ish senatori Joe Lieberman dhe Meghan McCain, një shkrimtar dhe prezantues televizioni. Në ditën e hapjes së konferencës, mbajtën fjalim edhe kryetarët e Kepit të Gjelbër, Hondurasit dhe Romanisë.

Howard Kohr, Shefi Ekzekutiv i AIPAC: “Izraeli është një mik besnik, ne kemi nevojë për ta”

Në fjalimin e tij inaugurues, Howard Kohr foli për marrëdhëniet e forta midis Izraelit dhe Shteteve të Bashkuara. Ai morri në shënjestër ata të cilët kritikuan punën e AIPAC. Ai sugjeroi që kritikët e AIPAC po kryenin aktivitete diskreditimi nën emrin e debatit. Duke treguar se Shtetet e Bashkuara kanë nevojë për një Izrael të fortë, Kohr tha se Izraeli ishte një mik besnik në një rajon të trazuar sa i përket mbrojtjes së interesave të SHBA.

AIPAC 2019 – Steny Hoyer: “Shumica dërrmuese e Kongresit është pranë Izraelit”

Në fjalimin e tij, Steni Hoyer mori në shënjestër anëtaret Muslimane të Kongresit, İlhan Ömer dhe Rashide Talib. Ai tha se një shumicë dërrmuese e Kongresit e mbështet Izraelin. Ai u bëri thirrje mbështetësve të Izraelit që në vend se të flasin keq, të diskutojnë politikat që duhen ndjekur.

Advertisements