Nga KE nuk komentojnë nëse bëhet fjalë për paralajmërim për opozitën për bojkot të mundshëm në rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, por Hahn dhe Mogherini e bënë të qartë se Bashkimi Evropian nga afër do ta mbikëqyr procesin zgjedhor në prill dhe në maj.