Breaking News

Austria do të rihapë ambasadën në Damask

Karin Kneissl, Ministrja e Punëve të Jashtme të Austrisë, njoftoi të enjten, më 14 mars, një rihapje të mundshme të Ambasadës Austriake në kryeqytetin sirian.

Në një konferencë shtypi në Bruksel, Belgjikë, Karin Kneissl tha se Vjena po shqyrtonte rihapjen e ambasadës së saj në Damask. “Rihapja e ambasadës sonë në Siri është e një rëndësie të veçantë. Ambasadori ynë në Liban shkon herë pas here në Damask. Ne po e shohim këtë çështje. Por gjithçka varet nga kushtet politike në Damask”, tha ajo. Më parë, Ministri i Jashtëm italian tha se vendi i tij synon të shqyrtojë rihapjen e ambasadës italiane në kryeqytetin sirian. Pas sukseseve të ushtrisë siriane dhe aleatëve të saj përballë terroristëve dhe restaurimit të sigurisë në qytetet siriane, vendet që kishin mbyllur ambasadat e tyre në fillim të krizës, thanë se ishin gati të rihapnin ato. Vendi i parë që rihapi ambasadën e tij në Siri ishte Emiratet e Bashkuara Arabe. Pas shtatë viteve të mbylljes, Abu Dhabi rindërtoi ambasadën e tij në Damask para se ta hapte zyrtarisht më 27 dhjetor 2018.

Advertisements