Breaking News

Pompeo pranon se shtetet arabe bashkëpunojnë me regjimin sionist kundër Iranit

Sekretari amerikan i Shtetit e pranoi bashkëpunimin e shteteve arabe me regjimin sionist kundër Iranit.

Mike Pompeo ka pranuar se i ka bërë së bashku vendet arabe dhe regjimin sionist kundër asaj që ai i ka quajtur kërcënimet e Iranit. i ka thënë: “Ne kemi bërë ndryshime thelbësore në politikën e jashtme amerikane në kontekstin e interesit të popullit amerikan, qeveria e mëparshme kishte vendosur që Iranin ta konsideroj si partner  në LM, por qeveria e tanishme e ka përjashtuar tërësisht këtë gjë. Pompeo ka pohuar se SHBA i ka vendosur vendet arabe dhe regjimin sionist së bashku në ndjekjen e qëllimeve strategjike në rajon. Krimet e regjimit sionist kundër popullit të pambrojtur palestinez dhe krimet e Arabisë Saudite kundër popullit jemenas, krimet në Siri dhe Afganistan, janë si rezultat i mbështetjes amerikane për Izraelin dhe disa vende arabe.

Advertisements