Breaking News

Ministri i jashtëm i Suedisë mbështet marrëveshjen bërthamore

Ministria e jashtme e Suedisë ka mbështetur marrëveshjen bërthamore e cila ka karakter multilateral dhe ka thënë se zbatimi i saj është në interes të të gjitha vendeve.

Margot Malstrom ministër i jashtëm I Suedisë në takim me Sejed Abas Eragçi zv/ministër i jashtëm i Iranit, shprehu gatishmërinë e Suedisë për të zgjeruar bashkëpunimet dypalëshe, rajonale dhe ndërkombëtare me Iranin dhe shtoi se vendet evropiane mes tyre Suedia me gjithë tërheqjen e Amerikës nga marrëveshja bërthamore janë të angazhuar për ruajtjen dhe zbatimin e kësaj marrëveshjeje. Ministria e jashtme e Suedisë gjithashtu ka vlerësuar vullnetin e mirë të Iranit në mbështetjen e negociatave mes palëve jemenase të mbajtur dit ëmë parë Suedi dhe theksoi vazhdimin e bashkëpunimeve me Iranin.

Advertisements