Breaking News

BE mbështet negociatat mes palëve jemenase në Stokholm

Shefja e politikës së jashtme të BE ka mbështetur procesin e bisedimeve mes palëve jemenase në Stokholm.

BE mbështet vazhdimin e dialogut mes palëve jemenase, ka thënë në fjalën e saj Federika Mogherini, shefe e politikës së jashtme të BE. Ai gjithashtu shpresoi se palët do të vazhdojnë dialogun dhe bisedimet edhe përgjatë vitit 2019 me qëllim që të arrihet një marrëveshje e qëndrueshme dhe afatgjatë politike për zgjidhjen e krizës në Jemen. Mogherini gjithashtu falënderoi Iranin për qëndrimet e tij dhe ka thënë se ireni ka luajtur rol efikas në arritjen e këtij akordi. Negociatat në Stokholm janë zhvilluar mes përfaqësuesve të lëvizjes Ansarullah dhe përfaqësuesve të qeverisë së dorëhequr të Jemenit.

Advertisements