Breaking News

Brnabiç i përgjigjet ashpër Edi Ramës për Kosovën

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiç iu përgjigj deklaratave të kryeministrit Edi Rama në Kroaci, sipas të cilit Serbia kishte shkelur rregullat e CEFTA-s në lidhje me Kosovën.

Brnabiq tha se mendonte se Rama ishte një politikan i përgjegjshëm, por për fat të keq, ishte gabim. “Mendoj se puna e një kryeministri të përgjegjshëm, siç e kam menduar edhe kolegun Edi Rama, është të merreni me gjëra konkrete dhe të krijoni një mundësi për jetë cilësore për qytetarët tuaj dhe të rajonit. Por, duket se jam zhgënjyer dhe qëllimi i vetëm i Ramës është të bëjë show politik dhe të fajësojë Serbinë për të gjitha vendimet e pakuptimta të Prishtinës”, tha ajo gjatë një konference për shtyp. Brnabiç shtoi se “nuk i pëlqen t’u përgjigjet gënjeshtrave plotësisht të guximshme dhe pretendimeve të pabazuara” – por e bëri këtë, këtë herë, duke marrë parasysh situatën e vështirë”. Ajo kujtoi se shpjegimi i parë i qeverisë së Kosovës për taksën 100% për produktet serbe, ishte pengesa që Serbia i bëri vendit për anëtarësim në INTERPOL. Ajo shtoi se i cilëson të pabesueshme deklaratat e Edi Ramës, ku deklaroi se Prishtina ishte ankuar për shkeljet e Serbisë, por “nuk mori asnjë reagim nga ana tjetër”. “Nëse Prishtina u ankua, ju lutemi na tregoni këtë ankesë, kjo është e zezë ose e bardhë, nuk ka zonë gri”, vuri në dukje Brnabiç, duke theksuar se marrëveshja CEFTA është e qartë dhe e qartë. Brnabiç shtoi se në qoftë se rezulton se nuk ka dëshmi se Prishtina është ankuar më parë pranë CEFTA-s, atëherë Edi Rama u mundua të mashtrojë publikisht rajonin dhe BE-në.

Advertisements