Breaking News

Larixhani: Rasti sirian është një shembull i mirë për zgjidhjen e problemeve aziatike

Kryetari i parlamentit të Iranit, Ali Larixhani tha të enjten se bashkëpunimi midis Iranit, Sirisë, Rusisë dhe Turqisë në zgjidhjen e problemeve rajonale është një model i mirë për zgjidhjen e problemeve me të cilat ballafaqohen shtetet aziatike.

Larixhani, i cili aktualisht është në Stamboll për të marrë pjesë në takimin e 11-të të Asamblesë Parlamentare të Azisë, u tha gazetarëve se modeli i zgjidhjes së krizës siriane mund të përdoret gjithashtu në çështjet rajonale në sferat ekonomike, të sigurisë dhe politike. Ai gjithashtu përshëndeti arritjet e katër vendeve për shkak të bashkëpunimit në zhvillimet rajonale. Sa i përket takimit të Asamblesë Parlamentare të Azisë në Stamboll, kryetari i parlamentit të Iranit tha se themeluesi kryesor i APA ishte Irani dhe vende të ndryshme që u bashkuan gradualisht. Duke vënë në dukje se Azia është një çështje e rëndësishme për të ardhmen, Ali Larixhani tha se ky kontinent ka shumë pasuri, duke përfshirë burime të pasura energjie, objekte të ndryshme natyrore dhe fuqi njerëzore të madhe. Ai njoftoi vitin e ardhshëm samiti i Asamblesë Parlamentare të Azisë do të mbahet në Iran.

Advertisements