Breaking News

Maqedoni, nesër fillon debati për amendamentet kushtetuese

Shumica parlamentare dhe opozita duhet bashkërisht t’i formojnë amendamentet për ndryshimet kushtetuese.

Ekspertë juridik theksojnë se kjo është si mundësi për përshpejtimin e proceseve integruese dhe juridike. Eksperti juridik, Temelko Ristevski vlerëson se pa bashkëpunimin midis opozitës dhe Qeverisë, ndryshimet kushtetuese nuk do të paraqesin konsensus kombëtar.

Rreth kërkesave të partive politike shqiptare, Ristevski shtoi se opozita duhet të marr përkrahje nga 30 deputetët apo të mbledh 150.00 nënshkrime nga qytetarët, në të kundërtën, propozimet e tyre nuk do të merren parasysh, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Advertisements