Breaking News

Kasemi: Irani nuk lejon cenimin e sigurisë kombëtare

Irani si çdo vend tjetër në botë nuk do të tolerojë minimin e sigurisë së tij kombëtare, tha zëdhënësi i ministrisë së jashtme të RII.

Asnjë vend në botë nuk do të tolerojë ose do të mbetet i heshtur ndaj agresionit kundër popullit dhe territorit, shkeljes së sovranitetit të vet dhe dëmtimit të sigurisë kombëtare të tij, tha Behram Kasemi në një deklaratë. Ai i bëri këto deklarata në reagim ndaj deklaratës së Ministrisë së Jashtme franceze në të cilën Franca ka shprehur shqetësim lidhur me sulmin e Iranit mbi bazën e një grupi terrorist në veri të Irakut. Irani ka paralajmëruar më parë qeverinë e Irakut dhe rajonin kurd për aktet e sabotimit të grupeve terroriste, vuri në dukje Kasemi. Ai iu referua operacionit të kohëve të fundit të grupeve terroriste, që pretendonin jetën e 11 qytetarëve iranianë dhe vuri në dukje se qytetarët presin që forcat e armatosura t’i japin terroristëve një përgjigje vendimtare. Terrorizmi në të gjitha aspektet e tij duhet të dënohet pa konsiderata politike, tha Kasemi. Ai u kërkoi zyrtarëve francezë të adoptojnë një qasje realiste dhe të shmangin standardet e dyfishta në politikën e tyre të jashtme.

Advertisements