Breaking News

Erdogan: Turqia nuk mund të fundoset për shkak të një pastori

Rexhep Taip Erdogan, president i Turqisë deklaron se Turqia nuk mund të fundoset për shkak të një pastori.

Presidenti i Turqisë Rexhep Taip Erdogan tha se beson që vendi i tij gjendet në prag të fitoreve dhe sukseseve të reja. Erdogan publikoi një mesazh me rastin e 30 Gushtit, Festës së Fitores, 96-vjetori i triumfit kyç turk ndaj forcave greke gjatë Luftës së Pavarësisë. Duke shprehur urime për festën, presidenti turk tha: “Arritja e objektivave të vitit 2023 do të na japë drejtim neve dhe të ardhmes së gjithë rajonit tonë. Edhe 30 Gushti, ashtu sikurse fitoret tona të tjera, na tregon se pavarësisht vështirësive, ka gjithmonë një rrugë të hapur që çon në sukses”. Ai vuri në dukje se arritjet që vendi ka shënuar në 16 vitet e kaluara tregojnë se një gjë e tillë është e mundur. “Sot besoj se jemi në prag të fitoreve dhe sukseseve të reja. Patjetër do ta fitojmë edhe këtë betejë bashkë me ata që i besojnë Turqisë dhe popullit turk. Më këtë rast, uroj që mëshira e Allahut të jetë mbi dëshmorët dhe veteranët tanë”, shtoi Erdogan. “Fitorja e 30 gushtit është emri i vendosmërisë sonë të shndërruar në një ngritje të re. Populli turk i tregoi edhe një herë botës vullnetin e tij për mbrojtjen e pavarësisë dhe të ardhmes së tij përballë ambicieve imperialiste. Ashtu si në çdo periudhë të historisë sonë, ne luftojmë për të gjithë të shtypurit dhe viktimat që kanë lidhur shpresën e tyre te ne”, tha Erdoğan në mesazhin e tij me rastin e Ditës së Fitores. Ndryshe, Dita e Fitores shënon betejën përfundimtare kundër forcave greke në Dumlupinar.

Advertisements