Breaking News

Bllokohen asete ruse me vlerë 5 miliardë dollarë në Zvicër

Banka zvicerane Credit Suisse, një nga bankat më të mëdha zvicerane, bllokoi 5 miliardë dollarë të aseteve ruse për shkak të sanksioneve të SHBA.

Banka Zvicerane e Kreditit, një nga bankat më të mëdha të Zvicrës, bllokoi 5.1 miliardë franga, ekuivalente me 5 miliardë dollarë të aseteve ruse, duke zbatuar sanksionet e SHBA. Për momentin, shqetësimet e bankave evropiane dhe amerikane rreth masave ndëshkuese të SHBA kundër tyre vazhdojnë të rriten në kontekstin e bashkëpunimit të vazhdueshëm me personat juridikë nga Rusia. Banka bllokoi pasuritë e Rusisë në gjysmën e dytë të vitit 2018. Banka zvicerane Credit Suisse, në një deklaratë ka thënë se asetet nuk janë bllokuar por vetëm ka ndryshuar klasifikimi i tyre.

Advertisements