Breaking News

Plani i Serbisë: U planifikuan edhe sulme ndaj serbëve në Veri të Mitrovicës

Një plan i detajuar për prishje të rendit dhe sigurisë në Veri të Mitrovicës, i cili besohet të ketë rrjedhur në formë të dokumentit nga Qeveria e Serbisë, përkatësisht Ministria e Mbrojtës kishte alarmuar institucionet e vendit në fillim të këtij muaji, për çka shtuan masat e sigurisë për të ruajtur qetësinë në të gjithë vendin.

Gazeta serbe Blic ka arritur të sigurojë dokumentin në fjalë, i cili bartë stemën e Republikës së Serbisë. Përmes këtij dokumenti i cili është shkruar në cilirik, është kërkuar shtim i numrit të aktiviteteve ilegale, si vjedhje, grabitje dhe sulme ndaj qytetarëve serbë që jetojnë në Veri të Kosovës në mënyrë që të krijohet përshtypja tek Organizatat Ndërkombëtare se serbët janë viktimat e dhunës nga shqiptarët e Kosovës. “Duhet të shtoni numër të aktiviteteve të cilat do të kryejnë detyrat, duhet të bini në kontakt me personat e shpërngulur të cilët do të kryejnë detyrat dhe do të tërheqin në Serbinë Qendrore sikurse edhe tash duhet të organizoni grabitje, vjedhje dhe shulme ndaj serbëve në mënyrë që të Organizatat Ndërkombëtare të fitohet përshtypja se serbët janë viktimave të dhunës nga shqiptarët në territorin e krahinës Autonome të Kosovës dhe Metohisë.  Në këtë çështje duhet të aktivizoni bashkëshorten tuaj si dhe drejtoreshën e Shtëpisë znj. Dragana Partiç dhe bashkëshortin e saj, si dhe personelin medicinal të Shtëpisë së Shëndetit, por vetëm ata në të cilët ka besim Dragana  Pantiç gjithnjë do të t’ju dal në ndihmë dhe do t’ju sigurojë automjete medicinale për transportimin e aktivistëve pas kryerjes së aksioneve në Serbinë Qendrore”, thuhet në dokumentin e Komandës Qendrore, i cili i është përcjellur Kordinatorit të Ushtria Çlirimtare e Popullit të Kosovës dhe Metohisë, Radomir Repanoviç. Po ashtu, është planifikuar edhe furnizimi me armatim të rëndë përmes Manastirit në Deçan. “Sa i përket armatimit  të rëndë dhe atyre të gjata ato do t’i marrim kur ju me kamion do të kryeni shërbimet në Manastirin e Deçanit, ndërsa ju në Gorazhdec do t’i pranoni kur Portiç Bogalub do të qarkullojnë me autobus në autostradë, në relacion për Beograd kurse municionin do ta marrin në depon kryesore në Mitrovicë”, thuhet mes tjerash në këtë dokument. Në fund të këtij dokumenti është theksuar së qëllimi i këtij plani është për çlirimin e popullit serb dhe Kosovës, i cili është nënshkruar nga Momir Radenkoviç në Zubin Potok.

Advertisements