Breaking News

Gjuriq: Serbia do ta mbrojë Trepçën dhe liqenin e Ujmanit

Drejtori i të ashtuquajturës Zyra për Kosovën, Marko Gjuriq, në Ditën e Minatorëve, ka uruar minatorët e Trepçës, duke thënë se festimi i këtij viti vjen në një kohë kur si shtet dhe si popull, serbët po kalojnë nëpër ditë të vështira.

“Ne jemi dëshmitarë të sfidave të vazhdueshme dhe kërcënimet të cilat, ndër të tjera, lidhen me sistemin e energjisë në Kosovë. Presidenti  Vuçiq ka theksuar në mënyrë të përsëritur se ka linja të qarta të kuqe kur është fjala për” Trepçën “dhe sektorin e energjisë në Kosovë, tha Gjuriq. Gjuriq pretendon se me prekjen e Trepçës, shkatërrohen themelet e ekzistencës së popullit serb. “Dua që theksoj se Serbia do ta mbrojë “Trepçën” dhe liqenin “Gazivoda” dhe për këtë askush nuk duhet të dyshojë. Sepse, ai që prek “Trepçën” shkatërron themelet e ekzistencës së popullit serb në Kosovë, dhe se ne do të vazhdojmë ta mbrojmë atë”, tha Gjuriq. Ai theksoi se Trepça ka qenë për dekada të tëra, në sisteme të ndryshme shtetërore dhe trazira historike, një bazë themelore për energjinë, zhvillimin ekonomik dhe të përgjithshëm të përparimit së pjesës jugore të Serbisë. “Është një supozim i domosdoshëm në të gjitha planet strategjike moderne për zgjerimin e mëtejshëm të sektorit të energjisë dhe zhvillimit modern. Duke shprehur mirënjohje dhe mirënjohje të thellë për punën e minierave të vështirë, ju siguroj edhe një herë se jemi të vendosur të mbrojmë dhe vlerësojmë burimet tona natyrore dhe se do të punojmë shumë për të siguruar që minatorët në Kosovë të sigurojnë kushte më të mira pune, paga më të larta dhe standarde të përshtatshme jetese për ta dhe për familjet e tyre “tha në fund Gjuriq.

Advertisements