Breaking News

30 të vrarë e të plagosur në Çikago të Amerikës

Nga të shtënat me armë zjarri në qytetin Cikago të shtetit Illinois në Amerikë, 2 persona kanë humbur jetën dhe 28 të tjerë janë plaguar.

Sipas agjencisë IRIB të lajmeve, 11 prej personave të plagosur janë adoleshentë. Amerika prej kohësh përballet me problemin e dhunës, pengmarrjeve dhe sulmeve të armatosura. Rreth 200-300 milion armë të llojeve dhe kalibrave të ndryshëm qarkullojnë në duart e qytetarëve amerikanë. Edhe pse lobet anti-armë janë përpjekur shumë për vendosjen e një ligji që kufizon armëmbajtjen e lirë në Amerikë, qeveria amerikane deri tani nuk ka mund të miratojë një ligj të tillë. Donald Trump është një prej mbështetësve kryesore të armëmbajtjes së lirë në Amerikë. Ai kur erdhi në pushtet deklaroi se përfundoi periudhë 8-vjecare e shkeljes së të drejtave të atyre që posedojnë dhe mbajnë armë në Amerikë.

Advertisements