Breaking News

Nëse Irani dhe Rusia largohen nga Siria, terroristët do të kthehen

Sipas ish-ministrit të jashtëm iranian dhe këshilltarit të lartë të Liderit Suprem të Revolucionit Islamik të Iranit, trupat iraniane dhe ruse do të qëndrojnë në Siri në mënyrë që të garantojnë që terroristët të mos vazhdojnë aktivitetin e tyre në këtë vend të shkatërruar nga lufta.

“Për katër vjet nga shtatë vjet të krizës siriane, ne po ndihmonim Sirinë pa ndihmën e ndonjë vendi tjetër … Sot 80 për qind e territorit sirian është çliruar nga prania e terroristëve … Ne duhet të themi sinqerisht dhe hapur që Presidenti rus Vladimir Putin dhe qeveria e Rusisë kanë dhënë një kontribut shumë të vlefshëm për të siguruar që qeveria legjitime në Siri të mbetet në pushtet dhe populli i Sirisë mund të mbajë integritetin territorial “, tha Ali Akbar Velajati të premten në seancën e diskutimit të Valdait në Moskë. Ai shtoi se trupat iraniane do të qëndronin në Siri, pasi ato kanë të drejtë legjitime për të vepruar në rajon, duke shtuar se koalicioni i udhëhequr nga SHBA ka vepruar pa ftesë dhe autorizim nga Damasku. “Irani ka në plan të vazhdojë praninë e tij ushtarake në Siri. Besoj se nëse Irani dhe Rusia do të largohen nga Siria, të njëjtët terroristë do të kthehen prapë,” tha Velajati. Këshilltari i lartë i Liderit Suprem të Revolucionit Islamik të Iranit vuri në dukje gjithashtu, se Irani nuk kishte besim te administrata amerikane. “Ne nuk duam të negociojmë me amerikanët, nëse ata kanë iluzione se do të zhvillojnë negociata, duhet ta dinë se ne nuk kemi nevojë për këtë. Ata nuk janë të denjë për të negociuar, por në fakt i shkelin detyrimet ndaj Iranit, të miratuara nga Këshilli i Sigurimit i OKB. Pse duhet të negociojmë me ta? ” theksoi zyrtari i lartë iranian.

Advertisements