Breaking News

SHBA ndjek standarde të dyfishta në luftën kundër terrorizmit

Një organizatë jofitimprurëse amerikane thotë se koalicioni i udhëhequr nga SHBA ka ofruar mbrojtje ndaj grupit terrorist anti-iranian Muxhahedin-e Khalk që nga pushtimi i Irakut në 2003.

Në një raport, Korporata RAND tha se forcat amerikane jo vetëm nuk bënë asgjë për të ndëshkuar MEK për krimet e saj, por gjithashtu u ofroi atyre statusin e mbrojtjes dhe i lejoi ata të qëndronin në Irak dhe të vazhdonin provokimet e tyre kundër Iranit fqinj. “Mes shumë komplikimeve që rezultojnë, ky qëndrim politik ka bërë që Shtetet e Bashkuara të jenë të ekspozuara ndaj akuzave për hipokrizinë në luftën kundër terrorizmit”, thuhet në raport. RAND gjithashtu vuri në dukje se Uashingtoni pranoi kërkesën e MEK për një armëpushim dhe caktoi anëtarët e saj si “persona të mbrojtur” civil sipas kushteve të Konventës së Katërt të Gjenevës. “Kjo ka rezultuar të jetë jashtëzakonisht e diskutueshme, sepse u duk se Shtetet e Bashkuara zgjodhën të zbatojnë Konventat e Gjenevës në mënyrë selektive për një organizatë terroriste të caktuar dhe, më tej, t’i japin asaj një status të veçantë”, shton raporti i RAND.

Advertisements