Breaking News

Arritja më e fundit e shkencëtarëve iranianë: Qelizat kanceroze ndahen nëpërmjet teknologjisë nano

Shkencëtarët e universitetit shkencor mjekësor të Teheranit në bashkëpunim me universitetin razi të qytetit Kermanshah, kanë arritur me sukses një projekt për ndërtimin e një nanomotori për ndarjen e  qelizave kanceroze nga qelizat e shëndosha me teknologjinë nano.

Mahmud Amuzade Tabrizi, një prej hulumtuesve të universitetit mjekësor të Teheranit lidhur me këtë ka thënë se projekti ka shpenzimet të ulta dhe ka për qëllim ndarjen e qelizave kanceroze Hl-60. Me ndërtimin e nano-motorëve, shkencëtarët e universitetit të Teheranit kanë arritur ndarjen dhe veçimin e qelizave kanceroze. Në vitin 2016 rreth 25 mijë njerëz në të gjithë botën kanë humbur jetën për shkak të kërcënimit. Ndërkohë sipas OBSH çdo pacient i kancerit shpenzon rreth 36 mijë dollarë për procesin e kurimit.

Advertisements