Breaking News

Bojkotohet iftari i presidentit amerikan

Grupet islamike në Amerikë kanë bojkotuar dhe nuk kanë marrë pjesë në iftarin e organizuar nga presidenti amerikan.

Donald Trump ditën e enjte ftoi disa myslimanë për një iftar në shtëpinë e bardhë mirëpo organet islamike në këtë vend kanë bojkotuar ftesën dhe nuk kanë marrë pjesë në iftar. Sara Sanders zëdhënëse e shtëpisë së bardhë ka thënë së në iftar do të marrin pjesë 30-40 persona. Trump gjithmonë ka mbajtur qëndrime kundër myslimanëve siç është ligji për ndalimin e futjes së shtetasve nga disa vende islamike në territorin amerikan. Presidenti amerikan në vitin 2017 dhe në vitin e parë të marrjes së këtij posti përkundër presidentëve të mëparshëm nuk organizoi iftar për shoqërinë myslimane në Amerikë.

Advertisements