Breaking News

Zaev duhet të merr vendim deri më 9 qershor, për çështjen e emrit

Qeveria e Maqedonisë duhet që deri më 9 qershor të jep një përgjigje për çështjen e emrit, shkruan portali MKD.

Kjo është kërkesë e SHBA-ve drejtuar kryeministrit Zoran Zaev, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Jozyrtarisht, Maqedonia Ilindenase është ndërruar me erga omnes përdorimin e emrit të ri, si edhe do të mbetet gjuha dhe identiteti maqedonas.

Mirëpo, portali raporton se mbetet çështja nëse do të ketë një yll (*), për të treguar se bëhet fjalë për maqedonas sllav, që nuk kanë lidhje me popullsinë e Maqedonisë greke.

Nga ana tjetër Zaev ka deklaruar sot se në pyetje janë ditët se kur do të ndodhë telefonatat me Kryeministrin grek, Alexis Tsipras, ndërsa për momentin vazhdojnë të krijohen rrethana se mund të ndodhë kjo. Këtë e tha Zaevi në kuadër të konferencës të projektit Rrjeti 23+ Kapitulli 23: Kutia e Pandorës ose çelës për qeverisje të mirë?, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve se deri kur kanë arritur bisedimet me Tspras.

Advertisements