Breaking News

Ruhani: Kërkesat e qeverisë për bashkëveprim konstruktiv me botën

Presidenti i RII dr. Hasan Ruhani tha të shtunën se qeveria e tij gjithmonë ka ndjekur ndërveprimin konstruktiv me botën dhe stabilitetin ekonomik në përputhje me sistemin e menaxhimit islamik.

Duke ju drejtuar një tubimi të dijetarëve dhe klerikëve të shtunën, ai shtoi se në botën e sotme drejtimi i një vendi është i pamundur pa bashkëveprim me bashkësinë globale. Të jetosh në botën moderne është e vështirë dhe e pamundur pa komunikime, vuri në dukje Ruhani, duke thënë se sigurisht që nuk është e saktë të dorëzohemi ndaj pushteteve dhe të bëjmë atë që thonë ata. Duke theksuar arritjet e administratës së tij në përmirësimin e standardit jetësor të njerëzve, Ruhani tha se qeveria e tij ka ndërmarrë gjithashtu hapa të mirë drejt ruajtjes së aseteve kombëtare. Për shembull, prodhimi i gazit të Iranit nga fusha e gazit të përbashkët me Katarin ishte gjysma apo më e vogël se shuma që mbretëria arabe përdorte për nxjerrjen, por sot, prodhimi i gazit të Iranit është rritur në nivele më të larta. “Në fushën e marrëdhënieve me jashtë, ne gjithashtu u përpoqëm të ruajmë arritjet dhe të drejtat e popullit iranian”, tha ai duke vënë në dukje se qeveria ka ndërmarrë hapa të efektshëm në këtë drejtim, për shembull heqjen e gjashtë rezolutave të Këshillit të Sigurimit të OKB kundër Iranit. Ruhani më tej vuri në dukje se administrata e tij gjithashtu arriti të mbyllë rastin e komplikuar të PMD, të cilin disa besonin se ishte e pamundur të mbyllet për dekada të tëra. Qeveria gjithashtu arriti t’i japë fund sanksioneve tiranike falë marrëveshjes bërthamore me fuqitë botërore, tha ai.

Advertisements