Breaking News

Shpallja e luftës kundër Iranit pa lejen e Kongresit është e ndaluar

Dhoma e Përfaqësuesve të SHBA miratoi një amendament që ia heq presidentit Donald Trump kompetencën për deklaratën e luftës së mundshme ndaj Iranit dhe këtë kompetencë ia jep Kongresit.

Në sesionin e Aktit të Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare të Shteteve të Bashkuara në Dhomën e Përfaqësuesve, u miratua një amendament në këtë ligj që lejon autoritetet nga qeveria Trump të deklarojnë një luftë të mundshme ndaj Iranit, por duke vënë si kusht marrjen e lejes nga Kongresi. Amendamenti, i propozuar nga demokratja Kate Ellison,dhe  i mbështetur nga një numër deputetësh të tjerë demokratë dhe republikanë, u miratua unanimisht.

Advertisements